Terkini

HIBURAN

DUNIA

PENAJA

Percutian

Artikel Terbaru

Resepi Biskut Coklat Chip Seakan Famous Amos

5:25:00 PTG

Angan-angan nak buat coklat chip tapi beberapa peratusan kurang menjadi dan terus corner buat biskut lain, rasa tetap sedap cuma rupanya kurang menjadi.



Sebelum berjaya kena tempuhi kegagalan dahulu namun Keindahan coklat bersama kekacang tetap masih terasa. Semasa proses buat biskut teringat pula wajah seorang ibu keluarkan dulang biskut dari ketuhar semasa kecil berebut-berebut kami nak merasa.


Resepi biskut ini sangatlah mudah tapi adakala kita kena tempuhi juga kegagalan tambahan lagi jika rupa bentuknya tidak mengikut seperti yang kita harap.



Bahan-bahan

Marjerin 250g (nak sedap pakai pure butter)

1 cawan gula perang

2 cawan tepung gandum

1/2 cawan Tepung jagung

1 biji telur

Vanilla essence

1 sudu kecil soda bikarbonate

1 sudu kecil baking powder

1 cawan coklat chips

Sedikit kacang badam hancur

6 sudu besar minyak

Cara-cara

-Gaul marjerin dan gula perang (tips : jangan pukul sampai gebu, cukup sebatikan adunan sahaja pakai senduk)

-Masukkan telur dan vanilla essence

-Masukkan tepung gandum, tepung jagung, soda bikarbonate, baking powder (ayak semua ni dulu) dan masukkan minyak gaulkan sebati.

-Akhir sekali masukkan coklat chips. (sejukkan coklat chips dalam peti ais dulu bagi keras sikit kalau tidak nanti lembik kena aduanan)

-Perap adunan dalam peti ais selama 30 minit.

*Masa bakar letak secubit saja adunan sebab nanti kembang dan kena jaga jarak musim PKP ni. kalau tidak biskut akan melekat.

Bakar dalam oven suhu 150/20minit guna api atas bawah atau ikut kepanasan oven masing-masing. Selamat mencuba.

Resepi Ayam Bakar Menggunakan Air Fryer atau Ketuhar

4:09:00 PTG

Ramai prihatin terhadap kesihatan ahli keluarga mereka terutama dari segi pemakanan dan lebih baik jika ia dari dapur kita sendiri. Dalam posting ini penulis akan kongsikan resepi Ayam bakar menggunakan air fryer atau ketuhar



Sebelum tu pastikan peralatan pembakar anda mempunyai besi penapis minyak ayam kerana tanpa penapis minyak ini hidangan anda mungkin akan dipenuhi dengan minyak ayam. Resepi cukup ringkas bahan juga mudah didapati dan hasilnya juga sama seperti ayam bakar di restoran.


Bahan-bahan

Ayam (separuh ayam)

5 ulas bawang merah kecil

4 ulas bawang putih

1 inci halia

3 sudu serbuk kari ayam/ikan

1 sudu serbuk cili

1 sudu kecil garam

1 sudu kecil perasa (maggi cukup rasa)

Daun kari (optional)



Caranya

Bawang merah, bawang putih dan halia ditumbuk. Sediakan ayam campur semua bahan dan perap sekurangnya 1 jam. Bakar dalam air fryer atau ketuhar dengan suhu panas 200 celcius selama 20 minit. Pusingkan ayam tersebut dengan suhu yang sama sekitar 10 minit (Bergantung jenis peralatan pembakar).


Advertisement

Perkara Yang Perlu Kita Tahu Semasa Klaim Cermin Depan Kereta : Bahagian 2

9:46:00 PG

Sangat berbaloi jika kita beli tambahan insurans cermin depan kenderaan tapi sebelum tu sila ambil tahu beberapa perkara sebelum serah ke bengkel cermin kenderaan.



Semasa perbaharui insurans kenderaan pastikan insurans cermin depan anda mengikut harga pasaran contoh beli insurans RM90 dapat cover RM600 punya cermin depan kenderaan jika berlaku retak tapi bengkel cermin sarankan biar lebih sebab boleh cover dengan tinted dan getah.


Jika tidak lepas korang klaim cermin satu kerja pula kena berhabis duit pasang tinted depan dengan kos angaran RM150-RM250 kan rugi tu haaa lebih baik beli insurans lebih sikit.



Sebelum ke bengkel cermin pastikan softcopy dokumen semua lengkap iaitu "kad pengenalan, lesen, geran, cover note, roadtax hidup". Selepas tu buat survey beberapa bengkel terdahulu adakah mereka panel insurans anda dan paling penting boleh cover dengan tinted sekali atau tidak.


Bahagian tinted ini pelangan selalu terciduk dengan bengkel dimana mereka tidak menyediakan sebarang pemasangan tinted atau lebih sedap didengari insurans yang kita beli tu tidak boleh tanggung kos tinted tapi yang sebenarnya kos harga tinted tu telah masuk poket mereka jadi sila berhati-hati dengan teknik ini.


Lagi satu teknik mereka adalah menyediakan pemasangan tinted tapi kualiti tidak mencapai standard dengan alasan jika nak yang bagus pelangan kena tambah tunai. Untuk pengetahuan anda tinted bahagian depan sewajarnya adalah jenis anti UV(tahan panas).


Dialog yang perlu kita guna adalah berbunyi begini.."Tokey ada cover insurans jenama sekian sekian tak, tinted boleh cover sekali tak untuk anti UV dan boleh tukar getah cermin sekali."


Kalau bengkel banyak cerita itulah inilah maka sila survey bengkel seterusnya kerana insurans yang kita beli sudah boleh cover semua kos pemasangan tersebut tanpa mengeluarkan satu sen pun di bengkel cermin sila rujuk posting sebelum ini "Penting Beli Insurans Cermin Depan Kenderaan"
Bagaimana jika anda tidak klaim cermin depan dalam masa setahun?

Ada berpendapat sangat rugi sebab tiada sebarang refund boleh dilakukan, maka golongan ini akan mengambil kesempatan dengan melakukan sedikit retak dimana-mana bahagian cermin depan sebelum tamat tarikh insurans.


Golongan satu lagi pula agak sibuk dengan pelbagai urusan dan kurang kerajinan jadi ia memilih untuk abaikan selagi cermin depan dalam kondisi sempurna dan sedap mata memandang.


Sangat Penting Beli Insurans Tambahan Untuk Cermin Depan Kenderaan : Bahagian 1

9:01:00 PG

Sebagai pemilik kenderaan pasti tidak boleh lari dari masalah cermin retak dibahagian hadapan kenderaan, adakala terkena batu kecil dari lori pasir dan adakala tidak tahu datang dari mana batu kecil tersebut.



Disebabkan isu ini sering terjadi maka syarikat insurans telah menawarkan tambahan insurans cermin depan kenderaan dengan harga yang begitu murah mengikut jenis model kenderaan.


Kepada yang belum tahu insurans tambahan ini hanya cover cermin hadapan sahaja dan cermin selebihnya boleh klaim menggunakan potongan NCD atau tunai. Namun sehingga sekarang ada yang masih berkira-kira untuk beli insurans cermin depan atas sebab-sebab...:



"Kereta jarang pakai"

"Beli untuk pusing dalam taman sahaja"

"Kos perlindungan cermin mahal"

"Tinted depan kalis peluru"

"Kesan retak di cermin kelihatan bergaya"

"Rugi jika tidak klaim dalam masa setahun"


Diatas adalah beberapa cetusan idea penulis apa pun bergantung kepada bajet poket anda ketika memiliki kenderaan, orang kata sekarang ini kenderaan sudah menjadi satu keperluan kepada golongan miskin dan keatas jadi faktor kewangan turut menjadi isu bila tiba masa untuk perbaharui insurans sampai ada yang sanggup beli third party alasan usia kenderaan sudah melebihi 10 tahun.


Penulis akan kongsikan perkara yang berbaloi setelah beli insurans cermin hadapan di posting seterusnya, lepas ini pasti kereta korang akan nampak berseri-seri setiap tahun "Klaim Cermin Depan Kereta".

Apa Punca Handle Motosikal Bergegar Lebih Teruk Ketika Langgar Garisan Kuning? - Yamaha LC135

9:05:00 PG

Disebabkan penulis pengguna LC135 jadi setiap rujukan akan di ambil dari model motosikal jenis ini kecuali suatu hari nanti penulis ada rezeki buka sebuah bengkel haaa ketika itu macam-macam model boleh kita huraikan setiap permasalahan dan penyelesaian.



Posting ini adalah sambungan dari artikel sebelum ini iaitu "Cone Bearing Bambo", "SCK Racing Fork Spring" sebabnya kalau nak cerita troubleshoot dari mula memang berjela-jela kena sembang.


Kisah handle motosikal bergegar mempunyai banyak faktor dan kena periksa dari bawah hingga atas iaitu kadar ketebalan bunga tayar seterusnya kondisi fork ada kebocoran atau tidak dan lain-lain seperti penulis telah lakukan sila rujuk pautan artikel sebelum diatas.



Selepas itu jika motosikal sudah mencecah 5 tahun usianya eloklah periksa cone bearing sama ia masih ada minyak grease atau sudah berkecai dan paling akhir adalah tukar handle rack atau handle bush sahaja. Dalam dua perkara itu jika anda serah pada bengkel mereka memang akan syorkan untuk tukar handle rack sebabnya tak kan laa nak buka hanya untuk tukar handle bush kemon laa.


Tapi kalau korang jeniskan suka DIY yeah! tukar handle bush je motorsikal korang akan kembali mantap seperti baru tapi sebelum itu pastikan handle rack tiada sebarang kerosakkan seperti kesan retak atau bengkok.


Fork LC135 Standard Bunyi Ktok Ktok! Apa Masalahnya? - SCK Racing Fork Spring

8:18:00 PG

Sebagai penunggang motosikal pasti akan peka dengan pelbagai permasalahan maklumlah barang tidak sentiasa baru jadi daya ketahanan komponen pun semakin pendek hayatnya.



Nak dijadikan cerita hayat fork LC135 v2 hanya boleh bertahan setahun sahaja dengan kadar berat penunggang sekitar 80kg belum termasuk lalu jalanraya berlubang dan tidak rata jadi walaupun ia fork dan memiliki besi spring didalam namun hayatnya tetap berkurang dari masa ke semasa.


Setelah penulis troubleshoot satu persatu bahagian yang agak mengganggu fikiran boleh rujuk artikel sebelum disini "Bearing Cone Bambo" boleh dikatakan dari fork hinggalah ke bearing tengkuk handle penulis buat pertukaran parts tapi masih belum cukup puas hati walaupun hanya terdapat sedikit sahaja perbezaan dari sebelum ini.



Jadi penulis pun teruskan buat siasatan susulan dimana fork masih berbunyi ktok! ktok! ketika brake atau langgar sesuatu dan paling tidak seronok diikuti kepala handle bergegar terlalu kuat sehingga menyebabkan lenguh bahagian tangan. Disini ada dua perkara yang perlu penulis selesaikan dengan cara DIY supaya misi penjimatan ekonomi dapat dikekalkan.



Dalam artikel ini meyentuh bahagian fork dimana sebelum ini penulis telah pun buat pertukaran minyak fork dan dust/oil seal(getah fork) tapi hasilnya bunyi masih ada. Maka terlintas di fikiran ingin cuba tukar spring fork kepada after market dengan memilih jenama SCK Racing fork spring harga sekitar RM30 dan 40% lebih keras dari standard kilang jadi agak sesuai dengan kadar berat badan yang semakin membimbangkan.


Masa yang diambil untuk proses pemasangan secara DIY adalah 1jam dan hasilnya memang mantap sebab tiada lagi tekanan di bahagian hadapan. Langgar bonggol atau garisan kuning terasa lembut cuma ada lagi satu permasalahan disini iaitu handle masih gegar semasa menunggang jadi pendek cerita masalah fork berbunyi ktok! ktok! selesai dengan hanya tukar spring dan setting semula minyak fork manakala masalah handle gegar tu ada masa terluang akan penulis cerita di artikel yang lain.


Dunia Akan Perkenalkan Passport Vaksin Covid19 Untuk Penerima?

11:19:00 PTG

Sudah hampir setahun kita dibelengu dengan isu virus Covid dimana semakin banyak sektor bakal terjejas disebabkan pelbagai SOP dan larangan yang dikeluarkan oleh kerajaan.



Hari ini Malaysia telah menerima vaksin batch pertama dan akan di suntik kepada Perdana Menteri dahulu dan ada sumber mengatakan juga frontliner seperti doktor dan bangsawan termasuk ahli politik.


Penerimaan vaksin berikut pula adalah untuk umum yang akan disuntik kepada golongan bawahan, disini penulis berasa pelik adakah setiap batch yang kita terima ini mempunyai tahap gred yang berlainan? Harap ia hanyalah spekulasi sahaja namun jika ia benar maka boleh menaikkan kemarahan rakyat.



Sumber berita siang tadi kerajaan Malaysia juga akan mencadangkan passport kepada sesiapa yang telah menerima vaksin covid supaya tiada halangan untuk keluar negara atau menjalani apa-apa urusan berbanding golongan yang tiada passport vaksin.


Disini penulis lihat dunia akan melakukan revolusi sekali lagi dimana akan ada golongan passport vaksin dan golongan yang tiada passport. Selepas tu kita akan dapat lihat golongan yang ada passport lebih mempunyai kebebasan berbanding yang tiada passport walaubagaimanapun penulisan ini masih lagi dalam spekulasi dari pelbagai sumber juga masih dalam teori.


Pengalaman Menggunakan Steering Cone Bearing Bambo Pada LC135

10:08:00 PTG

Kozi bambo cone bearing menjadi pilihan untuk diuji pada motorsikal penulis yang berusia lebih 5 tahun.



Dengan permukaan jalanraya yang tidak menentu jangka hayat bearing yang ada pada motorsikal menjadi pendek terutama di bahagian handle mahupun rims tayar sekaligus permasalahan itu akan menjadikan keyakinan penunggang berkurangan.


Baru-baru ini penulis mengalami beberapa ciri yang kurang selesa ketika menunggang LC135 v2 iaitu handle terlalu gegar ketika bergerak, langgar garisan kuning, semasa brake, selekoh dan menaiki bonggol.




Gegaran handle akan membuatkan tangan dan bahu menjadi mudah lenguh dan kebas, sebelum ini penulis juga telah membaik pulih bahagian fork dengan menambah minyak dan penukaran dust/oil seal tapi masih mengalami masalah sama. Kali ini penulis cuba menukar bearing cone handle after market jenis bambo keluaran kozi.


Jenis bearing seperti bambo ini hanya mempunyai 4 item sahaja tidak seperti ball bearing standard kilang, cara pemasangan pun mudah tapi ada kelebihan dan kekurangan yang akan penulis terangkan sebentar lagi. Sebelum itu bearing cone jenis bambo boleh didapati dengan harga sekitar RM15-RM50 dari atas talian atau menerusi bengkel motorsikal.


Cara pemasangan mudah dan boleh rujuk tutorial di YouTube atau boleh minta bantuan bengkel motosikal berhampiran. Ketika proses pemasangan anda boleh lihat sama ada cone bearing asal berterabur atau karat namun jika di bengkel jangan lupa beritahu tahap keselesaan handle yang korang inginkan iaitu lembut atau keras.


Jika suka layan selekoh ada baiknya menggunakan handle keras tapi jika selalu mencelah ketika jalan sesak kenalah lembut. Seterusnya sebelum pemasangan handle pastikan tukang pasang periksa adakah handle boleh lock atau tidak sebab LC135 v2 penulis tidak boleh lock handle mungkin disebabkan bearing bambo belah bawah ketuk tidak rapat atau badan motosikal menjadi sedikit tinggi dari biasa.


KEKURANGAN

Proses penukaran semula kepada ball bearing akan menjadi sukar kerana o-ring bahagian bawah terlalu leper jadi agak sukar untuk ketuk keluar apa pun bergantung pada tahap kreatif yang korang ada. Badan motorsikal mungkin akan jadi sedikit tinggi kerana bearing bambo ini sedikit tinggi lain pula jenis ball bearing leper dan rendah.


KELEBIHAN

Handle menjadi lebih mantap dan berkeyakinan semasa selekoh serta ketika di lebuhraya.



Jika handle korang masih gegar atau goyang selepas tukar bearing cone maka sila tukar handle bush atau handle bracket mungkin bengkok atau bush sudah keras. Dibawah ini penulis ada sediakan gambar rajah untuk RS150 tapi sebenarnya cara pemasangan lebih kurang je untuk setiap jenis motorsikal beza cuma susah atau senang sahaja,



 
DMCA.com Protection Status

HakCipta © 2010- Sekejung.com | Dimiliki Oleh Dimensi Teknologi Bumi Niaga(001859511-H)