Terkini

HIBURAN

DUNIA

PENAJA

Percutian

Artikel Terbaru

Perkara Yang Perlu Kita Tahu Semasa Klaim Cermin Depan Kereta : Bahagian 2

9:46:00 PG

Sangat berbaloi jika kita beli tambahan insurans cermin depan kenderaan tapi sebelum tu sila ambil tahu beberapa perkara sebelum serah ke bengkel cermin kenderaan.



Semasa perbaharui insurans kenderaan pastikan insurans cermin depan anda mengikut harga pasaran contoh beli insurans RM90 dapat cover RM600 punya cermin depan kenderaan jika berlaku retak tapi bengkel cermin sarankan biar lebih sebab boleh cover dengan tinted dan getah.


Jika tidak lepas korang klaim cermin satu kerja pula kena berhabis duit pasang tinted depan dengan kos angaran RM150-RM250 kan rugi tu haaa lebih baik beli insurans lebih sikit.



Sebelum ke bengkel cermin pastikan softcopy dokumen semua lengkap iaitu "kad pengenalan, lesen, geran, cover note, roadtax hidup". Selepas tu buat survey beberapa bengkel terdahulu adakah mereka panel insurans anda dan paling penting boleh cover dengan tinted sekali atau tidak.


Bahagian tinted ini pelangan selalu terciduk dengan bengkel dimana mereka tidak menyediakan sebarang pemasangan tinted atau lebih sedap didengari insurans yang kita beli tu tidak boleh tanggung kos tinted tapi yang sebenarnya kos harga tinted tu telah masuk poket mereka jadi sila berhati-hati dengan teknik ini.


Lagi satu teknik mereka adalah menyediakan pemasangan tinted tapi kualiti tidak mencapai standard dengan alasan jika nak yang bagus pelangan kena tambah tunai. Untuk pengetahuan anda tinted bahagian depan sewajarnya adalah jenis anti UV(tahan panas).


Dialog yang perlu kita guna adalah berbunyi begini.."Tokey ada cover insurans jenama sekian sekian tak, tinted boleh cover sekali tak untuk anti UV dan boleh tukar getah cermin sekali."


Kalau bengkel banyak cerita itulah inilah maka sila survey bengkel seterusnya kerana insurans yang kita beli sudah boleh cover semua kos pemasangan tersebut tanpa mengeluarkan satu sen pun di bengkel cermin sila rujuk posting sebelum ini "Penting Beli Insurans Cermin Depan Kenderaan"
Bagaimana jika anda tidak klaim cermin depan dalam masa setahun?

Ada berpendapat sangat rugi sebab tiada sebarang refund boleh dilakukan, maka golongan ini akan mengambil kesempatan dengan melakukan sedikit retak dimana-mana bahagian cermin depan sebelum tamat tarikh insurans.


Golongan satu lagi pula agak sibuk dengan pelbagai urusan dan kurang kerajinan jadi ia memilih untuk abaikan selagi cermin depan dalam kondisi sempurna dan sedap mata memandang.


Sangat Penting Beli Insurans Tambahan Untuk Cermin Depan Kenderaan : Bahagian 1

9:01:00 PG

Sebagai pemilik kenderaan pasti tidak boleh lari dari masalah cermin retak dibahagian hadapan kenderaan, adakala terkena batu kecil dari lori pasir dan adakala tidak tahu datang dari mana batu kecil tersebut.



Disebabkan isu ini sering terjadi maka syarikat insurans telah menawarkan tambahan insurans cermin depan kenderaan dengan harga yang begitu murah mengikut jenis model kenderaan.


Kepada yang belum tahu insurans tambahan ini hanya cover cermin hadapan sahaja dan cermin selebihnya boleh klaim menggunakan potongan NCD atau tunai. Namun sehingga sekarang ada yang masih berkira-kira untuk beli insurans cermin depan atas sebab-sebab...:



"Kereta jarang pakai"

"Beli untuk pusing dalam taman sahaja"

"Kos perlindungan cermin mahal"

"Tinted depan kalis peluru"

"Kesan retak di cermin kelihatan bergaya"

"Rugi jika tidak klaim dalam masa setahun"


Diatas adalah beberapa cetusan idea penulis apa pun bergantung kepada bajet poket anda ketika memiliki kenderaan, orang kata sekarang ini kenderaan sudah menjadi satu keperluan kepada golongan miskin dan keatas jadi faktor kewangan turut menjadi isu bila tiba masa untuk perbaharui insurans sampai ada yang sanggup beli third party alasan usia kenderaan sudah melebihi 10 tahun.


Penulis akan kongsikan perkara yang berbaloi setelah beli insurans cermin hadapan di posting seterusnya, lepas ini pasti kereta korang akan nampak berseri-seri setiap tahun "Klaim Cermin Depan Kereta".

Advertisement

Apa Punca Handle Motosikal Bergegar Lebih Teruk Ketika Langgar Garisan Kuning? - Yamaha LC135

9:05:00 PG

Disebabkan penulis pengguna LC135 jadi setiap rujukan akan di ambil dari model motosikal jenis ini kecuali suatu hari nanti penulis ada rezeki buka sebuah bengkel haaa ketika itu macam-macam model boleh kita huraikan setiap permasalahan dan penyelesaian.



Posting ini adalah sambungan dari artikel sebelum ini iaitu "Cone Bearing Bambo", "SCK Racing Fork Spring" sebabnya kalau nak cerita troubleshoot dari mula memang berjela-jela kena sembang.


Kisah handle motosikal bergegar mempunyai banyak faktor dan kena periksa dari bawah hingga atas iaitu kadar ketebalan bunga tayar seterusnya kondisi fork ada kebocoran atau tidak dan lain-lain seperti penulis telah lakukan sila rujuk pautan artikel sebelum diatas.



Selepas itu jika motosikal sudah mencecah 5 tahun usianya eloklah periksa cone bearing sama ia masih ada minyak grease atau sudah berkecai dan paling akhir adalah tukar handle rack atau handle bush sahaja. Dalam dua perkara itu jika anda serah pada bengkel mereka memang akan syorkan untuk tukar handle rack sebabnya tak kan laa nak buka hanya untuk tukar handle bush kemon laa.


Tapi kalau korang jeniskan suka DIY yeah! tukar handle bush je motorsikal korang akan kembali mantap seperti baru tapi sebelum itu pastikan handle rack tiada sebarang kerosakkan seperti kesan retak atau bengkok.


Fork LC135 Standard Bunyi Ktok Ktok! Apa Masalahnya? - SCK Racing Fork Spring

8:18:00 PG

Sebagai penunggang motosikal pasti akan peka dengan pelbagai permasalahan maklumlah barang tidak sentiasa baru jadi daya ketahanan komponen pun semakin pendek hayatnya.



Nak dijadikan cerita hayat fork LC135 v2 hanya boleh bertahan setahun sahaja dengan kadar berat penunggang sekitar 80kg belum termasuk lalu jalanraya berlubang dan tidak rata jadi walaupun ia fork dan memiliki besi spring didalam namun hayatnya tetap berkurang dari masa ke semasa.


Setelah penulis troubleshoot satu persatu bahagian yang agak mengganggu fikiran boleh rujuk artikel sebelum disini "Bearing Cone Bambo" boleh dikatakan dari fork hinggalah ke bearing tengkuk handle penulis buat pertukaran parts tapi masih belum cukup puas hati walaupun hanya terdapat sedikit sahaja perbezaan dari sebelum ini.



Jadi penulis pun teruskan buat siasatan susulan dimana fork masih berbunyi ktok! ktok! ketika brake atau langgar sesuatu dan paling tidak seronok diikuti kepala handle bergegar terlalu kuat sehingga menyebabkan lenguh bahagian tangan. Disini ada dua perkara yang perlu penulis selesaikan dengan cara DIY supaya misi penjimatan ekonomi dapat dikekalkan.



Dalam artikel ini meyentuh bahagian fork dimana sebelum ini penulis telah pun buat pertukaran minyak fork dan dust/oil seal(getah fork) tapi hasilnya bunyi masih ada. Maka terlintas di fikiran ingin cuba tukar spring fork kepada after market dengan memilih jenama SCK Racing fork spring harga sekitar RM30 dan 40% lebih keras dari standard kilang jadi agak sesuai dengan kadar berat badan yang semakin membimbangkan.


Masa yang diambil untuk proses pemasangan secara DIY adalah 1jam dan hasilnya memang mantap sebab tiada lagi tekanan di bahagian hadapan. Langgar bonggol atau garisan kuning terasa lembut cuma ada lagi satu permasalahan disini iaitu handle masih gegar semasa menunggang jadi pendek cerita masalah fork berbunyi ktok! ktok! selesai dengan hanya tukar spring dan setting semula minyak fork manakala masalah handle gegar tu ada masa terluang akan penulis cerita di artikel yang lain.


Dunia Akan Perkenalkan Passport Vaksin Covid19 Untuk Penerima?

11:19:00 PTG

Sudah hampir setahun kita dibelengu dengan isu virus Covid dimana semakin banyak sektor bakal terjejas disebabkan pelbagai SOP dan larangan yang dikeluarkan oleh kerajaan.



Hari ini Malaysia telah menerima vaksin batch pertama dan akan di suntik kepada Perdana Menteri dahulu dan ada sumber mengatakan juga frontliner seperti doktor dan bangsawan termasuk ahli politik.


Penerimaan vaksin berikut pula adalah untuk umum yang akan disuntik kepada golongan bawahan, disini penulis berasa pelik adakah setiap batch yang kita terima ini mempunyai tahap gred yang berlainan? Harap ia hanyalah spekulasi sahaja namun jika ia benar maka boleh menaikkan kemarahan rakyat.



Sumber berita siang tadi kerajaan Malaysia juga akan mencadangkan passport kepada sesiapa yang telah menerima vaksin covid supaya tiada halangan untuk keluar negara atau menjalani apa-apa urusan berbanding golongan yang tiada passport vaksin.


Disini penulis lihat dunia akan melakukan revolusi sekali lagi dimana akan ada golongan passport vaksin dan golongan yang tiada passport. Selepas tu kita akan dapat lihat golongan yang ada passport lebih mempunyai kebebasan berbanding yang tiada passport walaubagaimanapun penulisan ini masih lagi dalam spekulasi dari pelbagai sumber juga masih dalam teori.


Pengalaman Menggunakan Steering Cone Bearing Bambo Pada LC135

10:08:00 PTG

Kozi bambo cone bearing menjadi pilihan untuk diuji pada motorsikal penulis yang berusia lebih 5 tahun.



Dengan permukaan jalanraya yang tidak menentu jangka hayat bearing yang ada pada motorsikal menjadi pendek terutama di bahagian handle mahupun rims tayar sekaligus permasalahan itu akan menjadikan keyakinan penunggang berkurangan.


Baru-baru ini penulis mengalami beberapa ciri yang kurang selesa ketika menunggang LC135 v2 iaitu handle terlalu gegar ketika bergerak, langgar garisan kuning, semasa brake, selekoh dan menaiki bonggol.




Gegaran handle akan membuatkan tangan dan bahu menjadi mudah lenguh dan kebas, sebelum ini penulis juga telah membaik pulih bahagian fork dengan menambah minyak dan penukaran dust/oil seal tapi masih mengalami masalah sama. Kali ini penulis cuba menukar bearing cone handle after market jenis bambo keluaran kozi.


Jenis bearing seperti bambo ini hanya mempunyai 4 item sahaja tidak seperti ball bearing standard kilang, cara pemasangan pun mudah tapi ada kelebihan dan kekurangan yang akan penulis terangkan sebentar lagi. Sebelum itu bearing cone jenis bambo boleh didapati dengan harga sekitar RM15-RM50 dari atas talian atau menerusi bengkel motorsikal.


Cara pemasangan mudah dan boleh rujuk tutorial di YouTube atau boleh minta bantuan bengkel motosikal berhampiran. Ketika proses pemasangan anda boleh lihat sama ada cone bearing asal berterabur atau karat namun jika di bengkel jangan lupa beritahu tahap keselesaan handle yang korang inginkan iaitu lembut atau keras.


Jika suka layan selekoh ada baiknya menggunakan handle keras tapi jika selalu mencelah ketika jalan sesak kenalah lembut. Seterusnya sebelum pemasangan handle pastikan tukang pasang periksa adakah handle boleh lock atau tidak sebab LC135 v2 penulis tidak boleh lock handle mungkin disebabkan bearing bambo belah bawah ketuk tidak rapat atau badan motosikal menjadi sedikit tinggi dari biasa.


KEKURANGAN

Proses penukaran semula kepada ball bearing akan menjadi sukar kerana o-ring bahagian bawah terlalu leper jadi agak sukar untuk ketuk keluar apa pun bergantung pada tahap kreatif yang korang ada. Badan motorsikal mungkin akan jadi sedikit tinggi kerana bearing bambo ini sedikit tinggi lain pula jenis ball bearing leper dan rendah.


KELEBIHAN

Handle menjadi lebih mantap dan berkeyakinan semasa selekoh serta ketika di lebuhraya.



Jika handle korang masih gegar atau goyang selepas tukar bearing cone maka sila tukar handle bush atau handle bracket mungkin bengkok atau bush sudah keras. Dibawah ini penulis ada sediakan gambar rajah untuk RS150 tapi sebenarnya cara pemasangan lebih kurang je untuk setiap jenis motorsikal beza cuma susah atau senang sahaja,



Resepi Ayam Madu Yang Sedap Dan Mudah Untuk Anda Cuba

11:35:00 PG

Resepi Ayam madu yang boleh korang cuba semasa musim PKP 2.0 dengan hanya menggunakan bahan asas sahaja.





Kita gunakan brown sugar(gula perang) adalah lebih baik dari gula putih biasa. Kalau tiada oven ia juga boleh dipanggang menggunakan kuali non stick juga boleh dibakar menggunakan haba arang.

Tanpa berlengah lagi kita terus ke persediaan bahan supaya anda boleh mula ikuti satu persatu sehingga hidangan selesai.

Bahan-Bahan :

Ayam 
4 ulas bawang putih (ditumbuk)
1inci halia (ditumbuk)
Maggi cukup rasa
4 sudu gula perang
2 sudu serbuk cili 
2 sudu madu

Cara penyediaan:

- Tumbuk bawang putih dan halia, sediakan bekas atau mangkuk letak ayam yang dicuci bersih. Lepas itu ambil bahan yang ditumbuk gaul bersama ayam tadi.

- Masukkan pula maggi cukup rasa agak-agak 2 sudu sebab saya tak letak garam, letak gula perang dan serbuk cili gaul sebati dulu sebelum masukkan madu dan akhir sekali boleh masukkan madu gaul lagi.

- Perap lebih kurang 3-4 jam, lagi lama perapan lagi sedap dan kemudian boleh mula panggang guna kuali non stick atau alternatif lain sehingga masak.






Delima Terlalu Banyak Penstriman Digital Luar Dan Dalam Negara

12:28:00 PTG

Pada zaman video tape kita disarankan menyewa atau membeli untuk menonton tapi pada hari ini semuanya sudah menjadi digital atau secara live streaming.



80an - 90an boleh dikatakan zaman mencari kawan salah satu sebab adalah untuk bertukar video tape atau secara meminjam jika tidak mampu untuk membeli atau menyewa.


Namun pada era video tape boleh dikatakan tidak semua keluarga yang mampu mengikuti perkembangan semasa disebabkan pendapatan ketika itu masih kecil tidak seperti sekarang pelbagai bidang pekerjaan boleh di lakukan.



Tidak lama begitu beralih kepada musim cakera padat iaitu penggunaan CD/DVD , tapi teknologi ini sangatlah singkat kerana ia mudah rosak akibat calar. Lama kelamaan muncul kaedaah muat turun berbayar dan percuma terus dari penyedia dan boleh dinonton melalui komputer atau DVD player yang menyokong USB pendrive.



Setelah isu cetak rompak telah menjadi topik perbualan, kaedah muat turun telah menjadi perlahan setelah rangkaian 4G diperkenalkan iaitu memiliki tahap kelajuan internet yang tinggi sehingga mampu menonton secara live streaming tanpa perlu sebarang aktiviti muat turun.


Dari situ pelbagai syarikat penstriman luar dan dalam negara telah muncul bagi memenuhi permintaan penonton dengan caj secara bulanan serta tahunan. Tapi akan jadi masalah bilamana syarikat penstriman berlumba-lumba buat drama bersiri dan filem sendiri untuk bersaing kerana kita sebagai penonton akan jadi delima dan kos hiburan menjadi tinggi untuk melangan kesemuanya dalam satu masa.


Bayangkan jika persaingan ini terus berlanjutan, sebagai rakyat marhaen sudah pasti akan beralih kepada keadah muat turun secara percuma dari mana-mana sumber terbuka disebabkan adakala syarikat penstriman A lebih menarik dari B begitu juga C dan D dan lain-lain jadi mana mungkin kita nak langan kesemuanya kecuali ada beberapa tajuk yang kita minat.


Cadangan penulis bagi menyelesaikan isu muat turun secara percuma dari mana-mana sumber terbuka ada baiknya syarikat penstriman beri tawaran harga mampu milik atau buat satu pass bulanan untuk perlepasan kesemua isi kandungan dari setiap syarikat penstriman yang ada di pasaran.


 
DMCA.com Protection Status

HakCipta © 2010- Sekejung.com | Dimiliki Oleh Dimensi Teknologi Bumi Niaga(001859511-H)