Terkini

Cara Perbaharui Cukai Jalan LKM Dan Lesen Memandu Atas Talian JPJ

Mulai 10 Februari 2023, pemilik kenderaan persendirian yang merupakan warganegara boleh menggunakan mod paparan LKM Digital (e-LKM) dan LMM Digital (e-LMM) melalui Portal Awam JPJ atau Aplikasi Mobile MyJPJ di bawah satu projek perintis (secara inhouse)


Jadi selaras dengan inisiatif ini pemilik kenderaan tidak lagi perlu mempamerkan cukai jalan selepas perbaharui cukai jalan digital.


Dengan pendigitalan ini keadaan sesak dan beratur panjang di cawangan JPJ dapat dikurangkan dan dapat memberi keselesaan kepada rakyat.Langkah 1

Anda perlu selesai membeli insurans terdahulu setelah itu log masuk portal JPJ atau aplikasi MYJPJ.


Langkah 2
Langkah 3
Langkah 4

Anda tekan teruskan sehingga sampai ke portal pembayaran dan dalam 24jam sistem JPJ akan mengemaskini butiran LKM digital anda iaitu boleh di periksa melalui aplikasi MYJPJ. Cara ini juga boleh dilakukan untuk perbaharui lesen memandu digital yang telah mencapai tarikh luput.


Walau bagaimanapun, dalam tempoh pelaksanaan fasa pertama ini, kategori pemilik atau pemegang lesen kenderaan yang masih wajib mempamerkan LKM dan mengemukakan kad LMM adalah seperti berikut:Share this:

 
DMCA.com Protection Status

HakCipta © 2010- Sekejung.com | Dimiliki Oleh Sekejung Network(003413624-V)